Capability in de kijker - Ultra High Speed Lasercladden bij CZL Tilburg

CZL Tilburg 

CZL Tilburg biedt reeds 40 jaar oppervlaktebehandeling aan, en heeft een EN-9100 (AS-9100) en ISO 14001 certificaat. Het bedrijf heeft een Ultra High Speed Lasercladden capability uitgewerkt. Het systeem is gebouwd door Hornet Lasercladding en de techniek is ontwikkeld door het Fraunhofer Institute for Laser Technology ILT in Aken. 

Voordelen van Ultra High Speed Lasercladden

Ultra High Speed Lasercladden is uitermate geschikt voor het aanbrengen van slijtvaste en corrosiebestendige lagen op nieuwe en gebruikte onderdelen. Hierbij wordt een lage temperatuurinbreng gehanteerd. Ook is het mogelijk om oppervlaktes te verharden en corrosie of andere imperfecties te verwijderen.

In een continu ontwikkelproces legt CZL Tilburg zich toe tot het samenstellen en testen van nieuwe coatings door middel van alternatieve samenstellingen. De opgebrachte lagen zijn metallisch verbonden met het werkstuk met als bijkomend voordeel dat dit ondercorrosie onmogelijk maakt. Tevens is directe of zijdelingse stootbelasting geen enkel probleem voor hun lagen. De legeringen zijn op basis van of hebben als basis ijzer, kobalt of nikkel. 

Dankzij hun Ultra High Speed Lasercladden toepassingen biedt CZL Tilburg de mogelijkheid om bijzondere verbindingen te creĆ«ren. Voorbeelden hiervan zijn koper op titaan en RVS op messing. 

Maar ook bieden ze carbide houdende lagen op superduplex, of een van door hen samengestelde coating welke bestaat uit 50% inconel 625 verstevigt met 50% wolfraam-carbide. CZL heeft ook de nodige kennis opgedaan om het Lasercladden van gietijzer met hoge koolstofgehaltes mogelijk te maken.

De vorm en geometrie van een onderdeel spelen een belangrijke rol bij het al dan niet kunnen aanbrengen van een coating middels Lasercladden. Wil u deze capability eens aan het werk zien, dat kan via deze link : https://youtu.be/t1_bc05w4MI . 


Aanbieden van speciale capabilities op i.Revitalise

Wenst u een speciale capability van uw bedrijf aan te bieden op i.Revitalise? Dan kan dan kosteloos en vrijblijvend via registratie op https://www.irevitalise.eu/en/registration . Wij zullen ook steeds een bedrijfsbezoek inplannen om de mogelijkheden in persoon te bespreken.